مقالات

مواد معدنی ضروری موجود در آب

تصویر از مواد معدنی ضروری موجود در آب

همه‌ی انسان‌ها دوست دارند همواره بدنی سالم با بالاترین بهره‌وری جسمی و روانی داشته باشند. اما رسیدن به این نقطه در طولانی ملزم به رعایت نکات بسیار زیادی است. فعالیت بدنی منظم، احتیاط در مصرف الکل و سیگار، تغذیه مناسب و سالم، سرگرمی و تفریح و بسیاری دیگر از عوامل می‌توانند روی این هدف تاثیر مستقیم داشته باشند. مواد معدنی ضروری آب به عنوان گوهرهای سلامتی شناخته می‌شوند، زیرا نقش حیاتی در بدن انسان ایفا کرده و به حفظ سلامتی و شادابی ما کمک می‌کنند. در صورتی که فواید املاح آب را بشناسید، قطعاً جلوی کمبود آن را در آب آشامیدنی می‌گیرید. البته زیاده‌روی در مصرف املاح و مواد معدنی ممکن است مضراتی را هم به وجود بیاورد. در صورت استفاده از دستگاه‌ تصفیه آب استاندارد که از کمپانی معتبر زد زد تهیه شده‌اند، قطعاً مهم‌ترین مواد معدنی مورد نیاز بدن در آب قرار گرفته و فقط از فواید املاح آب استفاده خواهید کرد.

بدن برای حفظ عملکرد و بهره‌وری خود، نیاز به تامین مواد گوناگونی دارد. مواد معدنی موجود در آب و غذا، از مهم‌ترین منابع افزایش بهره‌وری بدن در اندام‌ها و دستگاه‌های مختلف می‌باشند. این مواد معدنی هنگامی که از طریق آب نوشیدنی تامین شوند، سریع‌تر و آسوده‌تر به قسمت‌های مختلف بدن رسانده شده و جذب می‌شوند. تامین مواد معدنی مورد نیاز بدن برای حفظ سطح ایمنی بدن بسیار ضروری است. در ادامه به بررسی مواد معدنی‌ای که بدن انسان از طریق آب جذب می‌کند می‌پردازیم.

املاح آب چیست؟

آب به عنوان مایع حیات و رمز تداوم زندگی، رازهایی در دل خود دارد که یکی از این رازها، املاح و مواد معدنی ضروری آب است. املاح و مواد معدنی موجود در ترکیبات نهفته در آب، نقش اساسی در سلامتی انسان ایفا می‌کنند. برای توضیح آسان‌تر این سوال که املاح آب چیست، باید بگوییم املاح آب ذرات باردار و محلول در آب هستند که از یون‌های مختلف تشکیل شده‌اند. این یون‌ها می‌توانند کاتیون‌هایی مانند کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم و یا آنیون‌هایی مانند کلرید، سولفات و بی‌کربنات باشند. استفاده از دستگاه تصفیه آب، نقش بسیار مهمی در تعادل املاح آب ایفا می‌کند. به همین سبب، انتخاب یک برند معتبر و تخصصی که در این حوزه فعالیت دارد، بسیار کمک‌کننده است. در حال حاضر، کمپانی زد زد یکی از بهترین‌های حال حاضر ایران است.

بررسی املاح موجود در آب آشامیدنی

آب به عنوان مایع حیات و یک عنصر بی‌بدیل برای سلامتی است. در اعماق این مایع شفاف، دنیای شگفت‌انگیزی از املاح معدنی قرار گرفته‌اند. مواد معدنی ضروری آب می‌توانند تا حدی بر روی طعم و بوی آب تاثیر بگذارند. در بررسی دقیق املاح موجود در آب آشامیدنی، در می‌یابیم که ذرات موجود در آب به دو دسته کاتیون (بار مثبت) و آنیون (بار منفی) تقسیم می‌شوند. این ذرات نقش بسیار مهمی در سلامتی ما ایفا می‌کنند که در ادامه به توضیح بیشتر آنها می‌پردازیم.

کاتیون‌ها

ذرات بارداری هستند که بار مثبت داشته و این سربازان کوچک وظایف مهمی در بدن به عهده می‌گیرند. موادی مانند کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم جز کاتیون‌های مهم در آب آشامیدنی محسوب می‌شوند.

آنیون‌ها

آنیون‌ها به عنوان ذرات باردار با بار منفی در میدان الکتریکی به کاتیون‌ها کمک می‌کنند تا سلامتی انسان را حفظ کنند. ذراتی مانند کلرید، سولفات و بی‌کربنات از جمله آنیون‌های مهم در آب آشامیدنی محسوب می‌شوند. مصرف بیش از حد یا کمبود هر یک از این املاح می‌تواند برای سلامتی مضر باشد. به همین سبب برای اطمینان از تعادل املاح در آب آشامیدنی باید از تصفیه آب خانگی استفاده شود. زیرا اغلب دستگاه‌های استاندارد، میزان ایده‌آلی از این املاح را در آب آشامیدنی قرار می‌دهند.

۱. سدیم

سدیم جزو آن دسته از مواد معدنی است که به وفور در آب نوشیدنی یافت می‌شود. وجود سدیم برای انتقال دستورات عصبی در بدن بسیار حیاتی است. همچنینی سدیم تاثیر بسزایی بر انقباض و تمدد اعصابِ عضلات بدن دارد. علاوه بر این، سدیم برای برقراری توازن میان آب و دیگر مواد معدنی در بدن ضروری بوده و از این طریق به کنترل سطح مایعات بدن کمک شایانی می‌کند. بطور معمول، یک لیتر آب آشامیدنی حاوی پنجاه میلی‌گرم سدیم می‌باشد، اما متوسط سدیم مورد نیاز بدن یک انسان در طول شبانه روز ۲۳۰۰ میلی‌گرم است! این بدان معناست که انسان اگر قصد داشته باشد همه‌ی نیاز سدیم خود را از طریق نوشیدن آب برطرف کند، باید روزانه حدود ۴۵ لیتر آب بنوشد و احتمالا بترکد!

پیشنهاد ما برای مطالعه:  علت آب نیامدن از دستگاه تصفیه آب چیست؟

۲. کلسیم

کلسیم نیز از مهم‌ترین مواد معدنی موجود در آب آشامیدنی محسوب می‌شود. گرچه وجود آن موجب افزایش سختیِ آب شده و آن را برای مصارف شسشتو و تمیزکاری کم‌ اثر می‌کند، اما برای سلامت انسان بسیار ضروری است. وجود کلسیم در آب آشامیدنی به توسعه و بهبود ساختاریِ استخوان‌ها و دندان‌ها کمک می‌کند. کلسیم همچنین برای جلوگیری از ابتلا به فشار خون بالا، سکته و سنگ کلیه ضروری است. مقدار به اندازه‌ی کلسیم موجود در بدن مانع از لخته شدن خون نیز می‌شود. بطور معمول در یک لیتر آب نوشیدنی سالم، حدودا ۳۰ میلی‌گرم کلسیم وجود دارد. مقدار کلسیم مورد نیاز بدن در طول یک شبانه روز بین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ میلی‌گرم پیش‌بینی می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود به فکر تامین تمام کلسیم مورد نیاز بدن خود از طریق نوشیدن آب نباشید!

۳. منیزیم

منیزیم

کار اصلیِ منیزیم موجود در آب را می‌توان حمایت از ماهیچه‌ها و عضلات بدن دانست. منیزیم موجب بهبود عملکرد اعصاب شده و تولید انرژی در بدن را تنظیم می‌کند. از آن جایی که تامین منیزیم بدن از طریق مکمل‌های تجاری ممکن است باعث ایجاد حالت تهوع، گرفتگی شکم و اسهال شود، توصیه می‌شود منیزیم مورد نیاز بدن بیش‌تر از طریق نوشیدن و خوردن آب و غذا تامین شود. کمبود منیزیم در بدن معمولا نشانه‌ی خاصی را در فرد بروز نمی‌دهد تا او متوجه این موضوع شود. اما وقتی سطح منیزیم بدن به اندازه‌ی افراطی کاهش یابد، می‌تواند موجب افزایش فشار خون، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی، ابتلا به دیابت نوع دو و همچنین پوکی استخوان شود. از آن جایی که یک لیتر آب نوشیدنی معمولا حاوی ۱۰ میلی‌گرم منیزیم می‌باشد و نیاز روزانه‌ی بدن به منیزیم نیز حدود ۴۰۰ میلی‌گرم تخمین زده می‌شود، توصیه می‌شود برای تامین این ماده معدنی در بدن به فکر تامین کل آن از طریق نوشیدن آب نباشید!

۴. فلوراید

فلوراید یک ریز مغذی بسیار مهم در بدن انسان محسوب می‌شود. فلوراید معمولا بطور طبیعی در آب نوشیدنی حضور داشته و وجود آن برای حفظ ساختار و استحکام استخوان‌ها حیاتی می‌باشد. فلوراید هم‌چنین در جلوگیری از پوسیدگی دندان نقش حیاتی ایفا می‌کند. به همین دلیلی است که بسیاری از تولیدکنندگان خمیردندان‌ها این ماده را به محصولات‌شان اضافه می‌کنند. اما وجود بیش از حد فلوراید در بدن می‌توان موجب لکه‌دار شدن و فلوئوروزیس دندان‌ها شده و همین امر موجب پوسیدگی دندان می‌شود! پس حفظ تعادل در مصرف فلوراید می‌تواند تضمین کننده‌ی سلامت شما باشد. نه کمتر و نه بیشتر! مقدار فلوراید مورد نیاز بدن در طول شبانه روز حدود ۲.۵ میلی گرم می‌باشد و هر لیتر آب نوشیدنی به طور معمول حاوی حدود یک میلی‌گرم فلوراید می‌باشد.

۵. فسفر

فسفر یکی دیگر از ریزمغذی‌های موجود در آب نوشیدنی محسوب می‌شود. وجود فسفر به طور ویژه برای حفظ سلامتی استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است. وجود فسفر در تعدیل و تنظیمِ نحوه‌ی ذخیره‌سازی و استفاده‌ی کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها در بدن نیز نقش بسزایی دارد. وجود آن برای پروتین‌ها نیز در رشد، ترمیم و حفظ سلول‌ها و بافت‌ها بسیار مهم است. این ریزمغزی همچنین در فرایند تصفیه‌ی موجود در کلیه‌ها و دفع مواد مضر و اضافی نقشی اساسی ایفا می‌کند. نیاز بدن انسان به فسفر در طول شبانه روز حدود ۱۲۰۰ میلی گرم تخمین زده شده است.

۶. یُد

ید بطور طبیعی در آب نوشیدنی وجود دارد. وجود و تامین ید مورد نیاز بدن برای حفظ سلامت تیروئید بسیار ضروری است. عملکرد غدد درون‌ریز حیاتی در تنظیم متابولیسم بدن نیز به وجود ید کافی در بدن بستگی دارد. ید بصورت کلی نقشی اساسی در تنظیم و تعدیل بهره‌وری سیستم متابولیسم بدن ایفا می‌کند.

پیشنهاد ما برای مطالعه:  آیا نوشیدن آب منجر به کاهش وزن می‌شود؟

۷. کلرید

کلرید یکی از الکترولیت‌های موجود در خون بدن محسوب می‌شود. وجود کلرید برای تنظیم و تعدیل مایعات بدن ضروری است. کلرید می‌توان در تعدیل الکتورلیته و حفظ خنثی شدن الکتریکی نقشی اساسی بازی کند. وجود کلرید همچنین برای وضعیت اسیدی-بازی ضروری است. این ماده هم‌چنین نقشی حیاتی در تشخصی شرایط پاتولوژیک دارد. بدن انسان در طول شبانه روز به حدود ۳.۶ گرم کلرید نیاز دارد. یک لیتر آب نوشیدنی می‌تواند نزدیک به ۲۵۰ میلی گرم کلرید را تامین کند.

۸. زینک

زینک هم به طور طبیعی در آب نوشیدنی موجود است. این ریزمغذی پرطرفدار به طور ویژه برای حفظ قدرت سیستم ایمنی بدن و افزایش علکرد متابولیسم مفید می‌باشد. زینک هم‌چنین در درمان سریع‌تر زخم‌ها به کار می‌رود. باید به این نکته نیز اشاره کرد که وجود زینک است که باعث می‌شود سیستم بویایی و چشایی ما به درستی کار کند و کمبود آن در بدن موجب اختلال در این وضعیت می‌شود. مقدار زینک مورد نیاز بدن در طول شبانه روز حدودا ۸ میلی گرم برای زنان و ۱۱ میلی گرم برای مردان توصیه می‌شود.

بررسی فواید املاح آب

پس از شناخت مهم‌ترین مواد معدنی مورد نیاز بدن در آب، بهتر است که اهمیت تعادل را نیز بدانید. چرا که تعادل رمز سلامتی بوده و مصرف بیش از حد یا کمبود هر یک از مواد معدنی می‌تواند سلامتی انسان را به خطر بیندازد. به همین دلیل است که در اغلب تصفیه‌خانه‌ها از سختی ‌گیر استفاده می‌کنند تا آبی با کیفیت بالا و کاملاً سالم به دست مصرف‌کنندگان برسد.

برای درک بهتر مواد معدنی ضروری آب، در ادامه به بررسی دقیق فواید املاح آب می‌پردازیم:

۱. تعادل الکترولیت‌ها

املاحی مانند سدیم، پتاسیم و منیزیم به عنوان الکترولیت عمل می‌کنند و وظایف حیاتی مانند تنظیم تعادل مایعات بدن، انتقال پیام‌های عصبی و انقباض عضلات را به عهده دارند.

۲. سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها

کلسیم و فلوراید دو ماده اصلی برای رشد و نگهداری استخوان و دندان می‌باشند. ثابت شده که وجود این مواد در آب آشامیدنی جذب بسیار بالایی دارد. به همین سبب افرادی که آب معدنی غنی استفاده می‌کنند، تراکم توده استخوانی قابل توجهی نسبت به سایر افراد دارند.

۳. تنظیم فشار خون

منیزیم موجود در آب معدنی به تنظیم فشار خون بالا کمک می‌کند و از افزایش آن جلوگیری می‌کند. به همین سبب نقش موثری در سلامت انسان دارد.

۴. عملکرد سیستم گوارش

منیزیم و سولفات به عملکرد صحیح سیستم گوارش و هضم غذا کمک می‌کنند.

۵. پیشگیری از کم‌آبی

سدیم موجود در آب به حفظ تعادل مایعات بدن و جلوگیری از کم‌آبی کمک می‌کند.

۶. تقویت سیستم ایمنی

سلنیوم و روی موجود در آب، به تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری‌ها کمک می‌کنند.

۷. سلامت قلب و عروق

کربنات و مواد معدنی موجود در آب سطح کلسترول بد را کاهش و سطح کلسترول خوب را افزایش می‌دهند. همچنین منیزیم و پتاسیم موجود در آب به تنظیم فشار خون و حفظ سلامت قلب و عروق کمک می‌کند.

۸. عملکرد مغز

منیزیم و ید موجود در آب به عملکرد صحیح مغز و اعصاب کمک می‌کنند.

۹. سلامت پوست و مو

مواد معدنی نقش بسیار مهمی در حفظ رطوبت پوست و شادابی آن دارند. پس استفاده از آب‌های غنی از املاح معدنی مفید می‌تواند تاثیر مستقیم بر روی شادابی و بهبود پوست و مو بگذارد.

مضرات املاح آب

درست است که مواد معدنی ضروری آب برای سلامتی مفید هستند و باید در حد تعادل درون آب آشامیدنی قرار بگیرند. اما گاهی اوقات به دلایل مختلف مانند موقعیت جغرافیایی و سایر عوامل طبیعی و غیرطبیعی دیگر، میزان املاح موجود در آب افزایش پیدا می‌کند. در چنین شرایطی، مضرات املاح آب نیز افزایش یافته و باید راهکار مقابله با این مشکل را پیدا کنید. بهترین راه حل، انتخاب تصفیه آب خانگی است. با انتخاب کمپانی زد زد، به دلیل استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و به‌روز، می‌توانید با اطمینان خاطر از کیفیت بالای آب تصفیه‌شده، متناسب با شرایط جغرافیایی خود بهترین دستگاه‌ها را انتخاب کنید. برای درک صحیح مضرات املاح آب، در ادامه به بررسی دقیق‌تر مشکلاتی که آب با املاح زیاد ایجاد می‌کند می‌پردازیم:

پیشنهاد ما برای مطالعه:  بررسی انواع فیلتر آب و آموزش تعویض فیلتر تصفیه آب + بهترین زمان تعویض فیلتر تصفیه آب

۱. ایجاد سنگ کلیه

تجمع املاحی مانند کلسیم، اگزالات و اسید اوریک در کلیه‌ها می‌تواند منجر به تشکیل سنگ کلیه شود. این سنگ‌ها می‌توانند درد شدید، تهوع و استفراغ ایجاد کنند. در موارد شدید، سنگ کلیه می‌تواند منجر به انسداد مجاری ادراری و آسیب به کلیه‌ها شود.

۲. فشار خون بالا

مصرف بیش از حد سدیم می‌تواند منجر به فشار خون بالا شود. فشار خون بالا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و نارسایی کلیوی را افزایش می‌دهد.

۳. بیماری‌های قلبی عروقی

تجمع املاحی مانند کلسترول و چربی در عروق می‌تواند منجر به بیماری‌های قلبی عروقی شود. این بیماری‌ها شامل سکته قلبی، سکته مغزی و بیماری عروق کرونر قلب می‌شود.

۴. پوکی استخوان

کمبود کلسیم و منیزیم می‌تواند منجر به پوکی استخوان شود. پوکی استخوان خطر شکستگی استخوان را افزایش می‌دهد.

۵. مشکلات گوارشی

مصرف بیش از حد برخی از املاح مانند سولفات می‌تواند منجر به اسهال شود. کمبود برخی از املاح مانند منیزیم می‌تواند منجر به یبوست شود. نکته مهم اینکه تمامی مضرات املاح آب فقط برای سلامتی نیست، بلکه این املاح می‌تواند بر روی شیرآلات و شرایط استفاده از آب نیز تاثیرات منفی زیادی بگذارد و از لحاظ مالی نیز هزینه‌های جبران‌ناپذیری را به وجود می‌آورد. پس بهتر است راهکارهای مقابله با آن را به جهت حفظ سلامتی خانواده و کاهش هزینه‌های متعدد پیدا کنید. البته برای حل این مشکل فیلترهای تصفیه آب به کمک آمده اند.

جمع‌بندی

مواد معدنی ضروری آب، ذرات ریز مغذی هستند که نقش حیاتی در سلامتی انسان دارند. اما گاهی اوقات افزایش این مواد مغذی می‌تواند سلامتی را به خطر بیندازد. به همین سبب، بهتر است که با شناخت فواید و مضرات املاح آب، به شکل متعادل از این مایع حیات و ترکیبات آن استفاده کنید. بهترین راه حل برای نگه داشتن مهم‌ترین مواد معدنی مورد نیاز بدن در آب، استفاده از دستگاه تصفیه آب خانگی است که از کمپانی زد زد تهیه شده باشد.

این کمپانی متناسب با شرایط جغرافیایی هر منطقه از کشور، دستگاه‌ها را تولید کرده و با اطمینان خاطر از کارکرد تمام قطعات و به خصوص فیلترها، می‌توانید دستگاه مد نظر خود را تهیه کنید. بدن انسان برای قرار گرفتن در بهترین حالت عملکردی خود به حدود ۲۱ ماده معدنی و ریزمغذی نیاز دارد. جدای از غذا، آب یکی از مهم‌ترین راه‌ها برای تامین روزانه‌ی این مواد ضروری محسوب می‌شود. گرچه مواد معدنی ضروری و مورد نیاز بدن به اندازه‌ی کم و حداقلی در آب وجود دارند، اما وجود همین مقدار در بدن نیز تاثیر بسزایی دارد، زیرا همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، مواد معدنی موجود در آب بسیار سریع‌تر و راحت‌تر از مواد معدنی موجود در غذا جذب بدن و اندام‌ها می‌شوند.

سوالات متداول

چه کسانی باید از مصرف آب با مواد معدنی بالا خودداری کنند؟

افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی یا سایر مشکلات سلامتی ممکن است نیاز به محدود کردن مصرف مواد معدنی خاصی داشته باشند. در این صورت، لازم است با پزشک خود مشورت کنید.

آیا آب تصفیه شده مواد معدنی ضروری را از بین می‌برد؟

برخی از دستگاه‌های تصفیه آب می‌توانند مواد معدنی ضروری را از آب حذف کنند. در این صورت، ممکن است لازم باشد از مکمل‌های معدنی استفاده کنید.

چگونه می‌توانم از فواید مواد معدنی ضروری در آب بهره‌مند شوم؟

بهترین راه برای دریافت مواد معدنی ضروری، نوشیدن آب آشامیدنی سالم و تصفیه شده است.

مضرات املاح آب چیست؟

مصرف بیش از حد برخی از مواد معدنی مانند سدیم می‌تواند منجر به فشار خون بالا و سایر مشکلات سلامتی شود.

چگونه می‌توان مهم‌ترین مواد معدنی مورد نیاز بدن در آب را به دست آورد؟

با تهیه دستگاه تصفیه آب استاندارد از کمپانی زد زد، با خیال راحت می‌توانید آب مورد نیاز خود و خانواده را در سلامت کامل تامین کنید.

منبع:

www.pureitwater.com

www.aquavitallc.com

امتیاز شما
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *